Hydraulische cilinders 700 bar

Hydraulische cilinders/vijzels voor allerlei werkzaamheden zoals: spreiden, heffen (liften), (op)persen, trekken, buigen of op zijn plaats houden. Keus uit: enkelwerkend, veerretour, compact, hol, lastretour, dubbelwerkend, met borgmoer, staal, aluminium of hoge tonnage.

NSSS standaard cilinders, veerretour, enkelwerkend

NSLS platte cilinders, veerretour, enkelwerkend

NSLS platte cilinders, telescopisch, lastretour, enkelwerkend

NSCS compacte cilinders, korte slag, veerretour, enkelwerkend

NSHS holle cilinders, veerretour, enkelwerkend

JLLC hoge tonnage cilinders, lastretour, enkelwerkend

JLPC hoge tonnage cilinders, compact, lastretour, enkelwerkend

ADHC aluminium cilinders, hol, dubbelwerkend

ACHC aluminium cilinders, hol, veerretour, enkelewerkend

SSA aluminium cilinders, veerretour, enkelwerkend

ALNC aluminium cilinders, lastretour, enkelwerkend

NDAH holle cilinders, dubbelwerkend

Waarvoor gebruik je een hydraulische cilinder?

Hydraulische cilinders met een capaciteit tot 700 bar zijn onontbeerlijk in uiteenlopende sectoren dankzij hun veelzijdige functionaliteit. Deze robuuste BETEX 700 bar cilinders zijn essentieel voor nauwkeurige toepassingen zoals spreiden, trekken, buigen en vastzetten. Hun vermogen om immense druk uit te oefenen, maakt hen uiterst geschikt voor taken die een aanzienlijke hoeveelheid kracht vergen. Bij het tillen van zware lasten excelleren deze cilinders door hun krachtige hefvermogen, terwijl ze bij spreid- en persoperaties een precieze krachtverdeling mogelijk maken.

De functionaliteit om te heffen maakt BETEX 700 bar cilinders cruciaal voor activiteiten zoals het manoeuvreren van objecten of het verrichten van onderhoud. Vanwege hun betrouwbaarheid en aanpassingsvermogen zijn ze van onschatbare waarde in sectoren zoals de bouw en productie. Hun bekwaamheid om onder hoge druk te opereren en zware lasten te verplaatsen, maakt deze apparaten perfect voor situaties waarin precisie en kracht een rol spelen.

Werking van hydraulische cilinders
Een BETEX 700 bar cilinder vormt een kerncomponent van hydraulische systemen, waarbij kracht wordt overgebracht via cilinder hydrauliek. Een standaard hydraulische cilinder bestaat uit een cilinderbuis, een zuiger en hydraulische vloeistof. De druk van de hydraulische vloeistof, vaak olie, zorgt ervoor dat de zuiger beweegt en kracht genereert die het mechanische systeem aandrijft. Deze werking biedt een fijngevoelige controle over lineaire bewegingen.

Verschil tussen enkelwerkende en dubbelwerkende hydraulische cilinders
Bij het kiezen tussen een enkelwerkende en een dubbelwerkende hydraulische cilinder is het cruciaal om de behoeften van de specifieke toepassing te overwegen. Dubbelwerkende BETEX 700 bar cilinders, die kracht in twee richtingen bieden, zijn daardoor geschikter voor complexere industriële toepassingen waar zowel duw- als trekbewegingen nodig zijn.

Selectie van de juiste hydraulische cilinder
Het is belangrijk de specifieke vereisten van uw project te evalueren bij de keuze van een hydraulische cilinder, of het nu gaat om de efficiëntie van een enkelwerkende cilinder of de veelzijdigheid van een dubbelwerkende cilinder. Voor advies over het juiste type cilinder kunt u altijd contact met ons opnemen.

Onderhoud en revisie van hydraulische cilinders
Voor optimale prestaties is het essentieel om BETEX 700 bar cilinders regelmatig te onderhouden en inspecteren. Controleer op lekkages, controleer de hydraulische vloeistof en vervang indien nodig de afdichtingen. Zorg ook voor het reinigen van de cilinder en de bescherming van de zuigerstang tegen corrosie. Let tijdens gebruik op ongebruikelijke geluiden of trillingen. 

Bij verminderde prestaties of zichtbare slijtage is het tijd voor een cilinderrevisie, waarbij afdichtingen worden vervangen en interne onderdelen worden gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Regelmatig onderhoud bevordert de levensduur van uw BETEX 700 bar cilinders en vermindert ongeplande stilstand. 

NOVUS Special Tools, als officiële distributeur van BETEX 700 bar cilinders, biedt naast distributie ook uitgebreide onderhouds- en servicemogelijkheden voor uw cilinders. Neem voor meer informatie of vragen contact met ons op.