Introductie nieuwe MF-Generator 3.0 - 3.5 kW 

NOVUS Special Tools introduceert nieuwe draagbare multifunctionele inductieverwarmer.

Deel dit bericht op:

NOVUS Special Tools uit Alblasserdam is al jaren trotse partner van BETEX en is verheugd om haar relaties kennis te laten maken met de laatste ontwikkeling op het gebied van inductie verwarmen.

BETEX introduceert de MF Quick-Heater 3.0-3,5 kW, een nieuwe draagbare, multifunctionele inductieverwarmer met een maximaal vermogen van 3,5 kW. Dit gloednieuwe model maakt deel uit van de MF Quick-heater 3.0 serie, voor industriële verwarming van alle soorten ferro-magnetische onderdelen. De verhitters worden ingezet voor montage, demontage en voorverwarming. Met een gewicht van slechts 7,85 kg en een formaat dat in een kleine draagkoffer past, biedt dit krachtige apparaat oplossingen voor moeilijke omstandigheden waar andere systemen niet bruikbaar zijn. 

De generator wordt gecombineerd met een flexibele inductor die in of rond een werkstuk kan worden gewikkeld. Het verwarmt onderdelen zeer snel of zeer gecontroleerd, afhankelijk van de toepassing: demontage of montage. Voorbeelden van toepassingen zijn lagers, sleeves, tandwielen, binnenringen enz. De heater is eenvoudig in gebruik (gewoon aansluiten op het lichtnet 230V) met 4 verschillende verhittingsmodi. 2 temperatuursensoren maken het mogelijk de interne en externe temperatuur van een werkstuk te meten. Wanneer deze Delta-T functie is ingeschakeld, kan het maximaal ingestelde temperatuurverschil tussen 2 punten nooit worden overschreden. Slimme elektronica zorgt voor een optimale werkingsfrequentie. Het verwarmingsproces wordt weergegeven op een 4,3 inch touchscreen. Een logfunctie kan gegevens opslaan of exporteren via de USB-aansluiting.   

Inductieverwarming: een zeer efficiënte en milieuvriendelijke methode voor industriële verwarmingstoepassingen

Er zijn nog vele andere redenen om inductieverwarming te overwegen in vergelijking met conventionele methoden. De verwarming is gecontroleerd, snel en energie-efficiënt. De kwaliteit van het werk is beter, het verhoogt de machine up-time. Aangezien er geen open vuur is, is er geen vervuilende rook of lawaai. Ook de persoonlijke veiligheid is een belangrijk aandachtspunt. 

De MF Quick-Heater bestaat uit een generator MF 3.0-3.5kW, 230V; twee magnetische temperatuursensoren; een paar hittebestendige handschoenen; flexibele spoelen, verkrijgbaar in optionele lengtes van 5m, 7,5m en 10m, voor een maximale temperatuur van 180°C.

Meer weten? Kijk op de productpagina of neem vandaag nog contact op met onze product specialisten!

Deel dit bericht op: