Merknaam is ook bij ons soortnaam

Ook in de industriële wereld bestaat het fenomeen, dat een merknaam inmiddels als soortnaam wordt gebruikt. 

Deel dit bericht op:

Iedereen kent wel de situatie waar er op het terras een glas Spa Rood besteld wordt en er later zonder blikken of blozen een Chaudfontaine wordt geserveerd. Het begrip Spa Rood staat inmiddels voor water met bubbels. 

In onze industriële markt is iets vergelijkbaars aan de hand met het Amerikaanse merk Hytorc. Als pionier in de hydraulische momentsleutels is hun merknaam ook verworden tot een soortnaam. In de dagelijkse praktijk horen wij namelijk vaak "even hytorcen", "pak de hytorc even" of iets vereglijkbaars wanneer er sprake is van het hydraulisch op moment zetten van industriële boutverbindingen.

Net als in de consumentenmarkt zijn er ook in onze industriële markt verschillende partijen die inmiddels hydraulische momentsleutels op de markt brengen. Zo zijn er bijvoorbeeld gereedschappen te koop van Plarad, Enerpac, Rapid-Torc, Atlas-Copco, Hi-Force, Torsion-X en SPX Bolting Systems. de lijst lijkt eindeloos.

Waar u op een terras eenvoudig een ander drankje accepteert is de keuze bij industrieel gereedschap toch iets anders. Zo spelen zaken als veiligheid, duurzaamheid en ergonomie ook een niet verwaarloosbare rol. Bij NOVUS Special Tools in Alblasserdam (NL) zijn we gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van hydraulische momentsleutels aan profesisonals. We doen de hele dag bijna niets anders en daarom helpen we u graag met goed en vakkundig advies bij uw keuze voor het juiste gereedschap.

Meer weten over dit onderwerp?
Neem vandaag nog contact op met onze product specialisten!

Deel dit bericht op: