NOVUS gaat groen

Sinds de opening van het pand aan de Van Coulsterweg in Alblasserdam werkt NOVUS gasloos en wordt alle gebruikte elektriciteit opgewekt met de eigen zonnepanelen.

Deel dit bericht op:

Milieubewust leven

Inmiddels is een volgende stap gemaakt in onze energietransitie en is ook het wagenpark volledig om van diesel naar hybride voertuigen, welke zoveel mogelijk met de zelf opgewekte stroom geladen worden.

In de komende maanden worden de laatste elektrische heaters vervangen door energiezuinige warmtepompen, welke aanzienlijk minder verbruiken en ook volledig op de zelf opgewekte stroom werken.

Maar ook in de relatie met onze leveranciers vinden we duurzaamheid belangrijk. Zo leveren we steeds meer producten van de leverancier direct aan de eindgebruiker, waardoor het aantal transporthandelingen drastisch wordt gereduceerd.

Wij zijn ervan overtuigd dat al deze stappen een positieve bijdrage leveren aan de CO2 reductie, maar zijn ons ook bewust dat we er niet zijn als we geheel CO2 neutraal werken. Ons ideaal is om CO2 negatief te zijn, zodat we ook voor derden in de keten een deel van de opgewekte CO2 kunnen reduceren. Duurzaam leven is tenslotte iets wat we samen moeten doen.

Deel dit bericht op: