Veilige lagermontage met nieuwe generatie inductieverhitters

Veilige lagermontage dankzij slimme technologie van de nieuwe generatie Laag Frequentie inductieverhitters

Deel dit bericht op:

BETEX-SLF-302 (NOVUS Special Tools)

NOVUS Special Tools introduceert een nieuwe generatie Laag Frequentie inductieverhitters. Deze worden gebruikt voor het gecontroleerd verhitten van o.a. lagers, tandwielen en andere machineonderdelen. Door gebruik van slimme processortechnologie is er een betere controle over een spanningsvrij en bewaakt verwarmingsproces. Het proces kan vastgelegd worden door de log functie. 

Correcte lagermontage is een van de kritieke processen die de levensduur van een lager beïnvloedt. De eisen voor een correcte montage nemen toe. Zeker voor heel kostbare lagers of voor lagers op moeilijk bereikbare locaties.  Met de introductie van deze nieuwe series komen wij tegemoet aan de wensen uit de industrie om een grote(re) controle over het verhittings- en montage-proces te kunnen uitoefenen.

Er zijn 2 series ontwikkeld: een BASIC serie en een SMART serie.

De BASIC serie verhitters werken met een eenvoudig toetsenbord en hebben een enkele temperatuursensor. Er kan op tijd of temperatuur gewerkt worden. Slimme elektronica zorgt voor een optimale verhitting en een efficiënte stroomafname. 

De SMART serie wordt gebruikt wanneer meer controle over het verhittingsproces gewenst is. Deze hebben een modern en makkelijk te bedienen touchscreen. Het verhittingsproces is in een duidelijke grafiek te zien. Gegevens kunnen opgeslagen worden en ook via een USB-aansluiting extern gedocumenteerd worden. Door een dubbele temperatuurmeting (Delta T) is het mogelijk om het temperatuurverloop volledig te beïnvloeden. Nu bepaalt de bediener exact in welk tempo een lager verhit wordt. Snelheid is dus niet bepalend, maar spanningsvrij verhitten is dat wel. Dit voorkomt schade. 

Inductieverhitting is een duurzame manier van verwarmen. Het vervangt oude technieken zoals ovens, oliebaden of open vuur, waarbij veel meer energie verbruikt wordt of sprake is van vervuiling of veiligheidsrisico’s. NOVUS levert verhitters welke robuust zijn en gemaakt voor industrieel en intensief gebruik. Deze moderne inductieverhitters zijn zeer efficiënt in hun energiegebruik.

Meer weten? Neem vandaag nog contact op met onze product specialisten!

Deel dit bericht op: