Waarom huren gunstiger is dan kopen

Door de coronapandemie zijn we flexibeler gaan reageren op actuele ontwikkelingen en zorgen we voor meer financiële zekerheid. We aarzelen om te investeren in machines en apparaten, ook al worden we daar toe soms aangezet of zelfs verplicht. Dat roept voor menig bedrijf de vraag op, of het verstandiger is om nu te kopen of om te (blijven) huren. NOVUS Special Tools reikt je graag de voordelen aan die het huren van gereedschappen met zich meebrengt.

Deel dit bericht op:

NOVUS - uitgebreide huurvloot hydraulische momentsleutels

Gunstiger kostenplaatje
Kopen lijkt aantrekkelijk. Het is inderdaad prachtig om al het materiaal zelf in bezit te hebben. Totdat de rekeningen komen. Zeker na enkele jaren betaal je steeds meer voor onderhoud en reparatie. Bovendien wordt de boekhouder elk jaar geconfronteerd met afschrijving en verzekeringskosten. Dan besef je pas echt hoe waardevol huren kan zijn: geen kopzorgen meer voor een vast bedrag per maand. Dat geeft financiële zekerheid. Het belangrijkste argument is natuurlijk het wegvallen van investeringskosten, waardoor je dat geld eventueel ergens anders kunt inzetten. Wat ook meespeelt is de onzekerheid over nieuwe ontwikkelingen. Wat zijn de ontwikkelingen in de markt en welke kant gaan de wensen van mijn klanten op? Toch wil je als ondernemer verder en ja, dan komen korte termijn opties als leasen en huren eerder in aanmerking.

Grotere flexibiliteit en kostenbesparing
Door te huren beschik je op het juiste moment en de juiste plek over professioneel gereedschap. Bovendien kun je razendsnel inspelen op onvoorziene omstandigheden. Het is een vorm van flexibiliteit waarmee een hoop geld en kopzorgen valt te besparen. Dat geldt ook voor projecten waarbij (tijdelijk) meer of minder materieel nodig is. Het niet inzetten van materiaal brengt onnodige kosten met zich mee en is doodzonde van de investering.

Nieuw en goed onderhouden gereedschap
De gereedschappen van NOVUS wordt behoorlijk intensief gebruikt, maar ook goed onderhouden, regelmatig gekeurd en waar nodig vervangen. Daardoor ben je als huurder altijd verzekerd van goed functionerend gereedschap, dat voldoet aan de meest recente (milieu)vereisten en certificeringen. Aan dergelijke voorwaarden is veel lastiger te voldoen bij eigen materieel.

Brengen en halen wordt voor je geregeld
Alhoewel veel huurders kiezen om het gereedschap zelf af te halen in Alblasserdam, kunnen wij het ook brengen en halen op iedere gewenste locatie in Europa. Dus daar heb je als huurder geen omkijken meer naar. Je geeft aan wat je waar en wanneer nodig hebt en kunt verder met je eigen werk. Dat is vooral voor de wat grotere bedrijven met meerdere locaties interessant, omdat we bekend zijn met de regels omtrent aanlevering op (chemische) fabrieken, raffinaderijen en zelfs offshore locaties.

NOVUS geeft je ook vakkundig advies
Bij een specialist zoals NOVUS huur je niet alleen (torque) gereedschap, maar deel je ook in de beschikbare kennis en krijg je vakkundig advies gericht op jouw werkzaamheden. Op deze wijze zorgen we dat je altijd het juiste gereedschap hebt voor de klus en deze efficiënt en veilig kan worden uitgevoerd.

Deel dit bericht op: